Bundázott burgonya hozzávalók:

5 burgonya

7 tojás

150 g császárszalonna

150 g sajt

200 g tejföl

Bundázott burgonya elkészítése:

Főzd meg a felkockázott burgonyát sós vízben. Főzz keményre 2-3 tojást. Reszeld le a sajtot egy nagylyukú reszelőn.

Vágd fel sávokra a császárszalonnát és párold meg a serpenyőben, zsíradék nélkül. Keverd össze a tejfölt 4 tojással, sóval, borssal, illetve vegetával.

Kenj ki vajjal egy jénai edényt és helyezz bele egymást követően 2-3 réteg burgonyát, főtt tojást, császárszalonnát, valamint sajtot.

A legtetejére öntsd rá a tejfölös keveréket; csinálj helyet a villával, hogy behatolhasson.

Rakd be a sütőbe egy órára.

Melegen vagy hidegen is tálalhatod.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc