Bundázott burgonya hozzávalók:
5 burgonya
7 tojás
150 g császárszalonna
150 g sajt
200 g tejföl
Bundázott burgonya elkészítése:
Főzd meg a felkockázott burgonyát sós vízben. Főzz keményre 2-3 tojást. Reszeld le a sajtot egy nagylyukú reszelőn.
Vágd fel sávokra a császárszalonnát és párold meg a serpenyőben, zsíradék nélkül. Keverd össze a tejfölt 4 tojással, sóval, borssal, illetve vegetával.
Kenj ki vajjal egy jénai edényt és helyezz bele egymást követően 2-3 réteg burgonyát, főtt tojást, császárszalonnát, valamint sajtot.
A legtetejére öntsd rá a tejfölös keveréket; csinálj helyet a villával, hogy behatolhasson.
Rakd be a sütőbe egy órára.
Melegen vagy hidegen is tálalhatod.
0 hozzászólás