Agyvelőfelfújt disznóból vagy marhából hozzávalók:

1 sertés vagy marha agy

2 evőkanál vaj

5 db tojás

zsemlemorzsa

¼ liter tej

Agyvelőfelfújt disznóból vagy marhából elkészítése:

Az agyat hideg vízbe tesszük, és eltávolítjuk az alvadt vérmaradványokat, majd forró vízzel leforrázzuk. Ezután egy szűrőn átpasszírozzuk az agyat.

Egy edényben elkeverjük a vajat a tojássárgájával, az aggyal, és a kemény habbá vert tojásfehérjével, az édes tejjel, és a tejbe mártott zsemlemorzsával, majd megsózzuk.

Egy kisebb sütőformát kivajazunk, majd a keveréket beleöntjük, és aranybarnára sütjük.

Amikor megsült kiborítjuk egy tányérra, és felszeletelve, hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc