Tejfölös-spenótos felfújt hozzávalók:

1 ½ kg spenót

3 tojás

1 kanál vaj

3 kanál tejföl

2 kanál reszelt sajt

1 szelet fehér kenyér

zsemlemorzsa

Tejfölös-spenótos felfújt elkészítése:

A megtisztított és megmosott spenótot sós és szódabikarbónás, néhány csepp ecetes forró vízbe megfőzzük.

Miután megfőtt lecsorgatjuk és egy tejbe áztatott és kicsavart szelet kenyérrel együtt húsdarálón ledaráljuk.

Mindezt összekeverjük a tojássárgájával, a tejföllel, a reszelt sajttal, sóval és végül a felvert tojásfehérjével.

A keveréket kivajazott és zsemlemorzsával megszórt formába öntjük és megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc