Káposztás felfújt hozzávalók:
1 kg káposzta két kisebb fejből
2-3 tojás
3 kanál reszelt zsíros sajtszerű száraz túró vagy tömlőtúró
200 g tejföl
150 g édes tej
só, bors ízlés szerint
Káposztás felfújt elkészítése:
Egy nagyobb edénybe vizet teszünk forrni.
Amikor már fő, beletesszük az egész káposztát, miután letisztítottuk a rossz levelektől és kivágtuk a torzsáját.
Hagyjuk néhányat forrni, de ne túl sokat.
Kivesszük, lecsorgatjuk és körülbelül 1 cm vastag kerek szeletekre vágjuk.
Ezeket is jól lecsorgatjuk, anélkül hogy elrontanánk a formájukat, megmártjuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, forró olajban pirosra sütjük.
Egy sütőformába belehelyezzük a sült káposzta karikákat, egy réteg reszelt túrót és így tovább.
Az utolsó réteg a reszelt túró legyen.
A tetejére öntjük a tejjel és egy kanál liszttel összekevert tejfölt.
25-30 percig sütjük, amíg a tetején a túró megpirosodik és az egész szósz beszívódik.
A káposztás felfújtat tálalhatjuk melegen vagy hidegen a tetején tejföllel meglocsolva.
0 hozzászólás