Darált sertéshúsos szuflé hozzávalók:

600g sertéscomb

fél vekni

1 csésze tej

1 evőkanál liszt

1 hagyma

2 evőkanál olaj

1 csésze csontleves

2 evőkanál zsemlemorzsa

3 evőkanál szezámmag

1 evőkanál vaj

bors

kapor

szegfűbors

Darált sertéshúsos szuflé elkészítése:

Tisztítsd meg a húst, darabold fel és daráld le. Áztasd langyos tejbe a vekni szeleteket, csorgasd le, aprózd fel, majd keverd össze jól a darált sertéshússal.

Tisztítsd meg a hagymát, vágd vékony szeletekre és párold meg olajban, egy serpenyőben. Ha a hagyma üvegessé vált, add hozzá a darált húst. Mikor megpirult, hintsd meg liszttel, majd öntsd hozzá a csontlevest. Ízesítsd sóval, borssal valamint szezámmaggal, és hagyd párolódni még egy kicsit.

Végül fűszerezd szegfűborssal és apróra vágott kaporral.

Vajazz ki egy jénait, és tedd bele a húst, a tetejére szórj vaj darabokat. A sütőből akkor vedd ki, mikor a hús teljesen felszívta a vajat.

Szolgáld fel forrón, különböző szószokkal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc