Marhapörkölt gyümölcsökkel hozzávalók:
1 kg marhalábszár
2 fehérrépa
1 fürt fehér szőlő
2 darab alma
5 dkg cukrozott narancshéj
1 kis hagyma
4 dl vörösbor
1 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
5 dkg vaj
fél citrom leve
só, bors
Marhapörkölt gyümölcsökkel elkészítése:
A marhapörkölthöz a húst kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a húst, és megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bort. Lefedjük, és kis lángon másfél óráig, főzzük.
A fehérrépákat felkarikázzuk, kimagozzuk a szőlőt, meghámozzuk, kimagozzuk az almát. Almagerezdeket megcsorgatjuk citromlével, a cukrozott narancshéjat vékony csíkokra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a fehérrépát, és közepes lángon megpirítjuk. Takaréklángon beletesszük az almát, narancshéjat, és 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a szőlőszemeket, és további 10 percig pároljuk.
A megpuhult húst levével együtt tálba öntjük, hozzáadjuk a zöldséges gyümölcsös keveréket, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.
A gyümölcsös marhapörköltet azonnal tálaljuk burgonypürével.
0 hozzászólás