Marhapörkölt gyümölcsökkel hozzávalók:

1 kg marhalábszár

2 fehérrépa

1 fürt fehér szőlő

2 darab alma

5 dkg cukrozott narancshéj

1 kis hagyma

4 dl vörösbor

1 evőkanál liszt

3 evőkanál olaj

5 dkg vaj

fél citrom leve

só, bors

Marhapörkölt gyümölcsökkel elkészítése:

A marhapörkölthöz a húst kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a húst, és megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bort. Lefedjük, és kis lángon másfél óráig, főzzük.

A fehérrépákat felkarikázzuk, kimagozzuk a szőlőt, meghámozzuk, kimagozzuk az almát. Almagerezdeket megcsorgatjuk citromlével, a cukrozott narancshéjat vékony csíkokra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a fehérrépát, és közepes lángon megpirítjuk. Takaréklángon beletesszük az almát, narancshéjat, és 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a szőlőszemeket, és további 10 percig pároljuk.

A megpuhult húst levével együtt tálba öntjük, hozzáadjuk a zöldséges gyümölcsös keveréket, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.

A gyümölcsös marhapörköltet azonnal tálaljuk burgonypürével.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc