Füstölt sajtos sörkorcsolya hozzávalók:

60 dkg liszt

2 teáskanál só

2 egész tojás

2 evőkanál lágy sertészsír

20 dkg reszelt sajt

1 csomag élesztő langyos, cukros tejben megfuttatva

Füstölt sajtos sörkorcsolya elkészítése:

Alapos dagasztás után fél óra kelesztjük. Kelesztés után három cipóba osztjuk, és átgyúrjuk.

Egy cipót elnyújtunk hosszúkás téglalap alakúra, megkenjük olvasztott margarinnal.

Egyenletesen rászórjuk kb. 40 dkg füstölt reszelt Karaván sajt egyharmadát.

Feltekerjük, mint a bejglit, kicsit meglapítjuk. Éles késsel feldaraboljuk.

A sörkorcsolya tésztát még egy kicsit kelesztjük tepsiben.

Tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal.

Kb. 170-180 fokon, 30-40 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc