Tejfölös máj szuflé hozzávalók:

750 g máj

150 g friss szalonna

2 szelet fehér kenyérbél

1 hagyma

2 tojás

½ csésze tejföl

szerecsendió

50 g vaj

só, bors

Tejfölös máj szuflé elkészítése:

A májat, a megtisztított, felvágott, vajban megpárolt hagymát, a beáztatott, lecsöpögtetett kenyeret és a szalonnát 2-3 alkalommal ledaráljuk.

Hozzáadjuk a sót, borsot, kevés szerecsendió port, tojássárgáját, tejfölt, habbá vert tojásfehérjét, és az egészet jól összekeverjük.

Egy fedővel rendelkező formát (ha nincs, akkor 2 kg-os edényt) kivajazunk, egyenletesen beleöntjük a masszát, hogy ne legyenek lyukak, lefedjük, és vízfürdőben 1 órát főzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc