Tejfölös máj szuflé hozzávalók:
750 g máj
150 g friss szalonna
2 szelet fehér kenyérbél
1 hagyma
2 tojás
½ csésze tejföl
szerecsendió
50 g vaj
só, bors
Tejfölös máj szuflé elkészítése:
A májat, a megtisztított, felvágott, vajban megpárolt hagymát, a beáztatott, lecsöpögtetett kenyeret és a szalonnát 2-3 alkalommal ledaráljuk.
Hozzáadjuk a sót, borsot, kevés szerecsendió port, tojássárgáját, tejfölt, habbá vert tojásfehérjét, és az egészet jól összekeverjük.
Egy fedővel rendelkező formát (ha nincs, akkor 2 kg-os edényt) kivajazunk, egyenletesen beleöntjük a masszát, hogy ne legyenek lyukak, lefedjük, és vízfürdőben 1 órát főzzük.
0 hozzászólás