Fekete-fehér csavart kifli hozzávalók:

400 g liszt (650-es)
5 evőkanál kukoricaliszt
1 tojás
250 ml tej
1 kocka friss élesztő
1 evőkanál cukor
5 evőkanál olívaolaj
tengeri só
fekete és fehér szezámmag

Fekete-fehér csavart kifli elkészítése:

Tedd egy tálba az élesztőt és a cukrot. Habverővel keverd össze, amíg folyékony nem lesz.

Ezután add hozzá a langyos tejet, és hagyd pihenni 10 percig.

Ezt követően add hozzá az olívaolajat, 1 teáskanál sót, a kukoricalisztet és a tojássárgáját (a fehérje kell a bekenéshez).

Fokozatosan add hozzá a lisztet is, amíg egy formázható és nem ragadós tésztát kapsz (más típusú liszt esetén változik a mennyiség).

Tedd a tésztát egy oljjal kikent edénybe, és hagyd kelni 1 órát.

Borítsd ki a tésztát a lisztezett nyújtódeszkára, és válaszd szét 20 egyenlő darabba. Mindegyikből nyújts henger alakot. A méretet kedved szerint válaszd.

A rudakat tekerd össze kettessével és helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A megmaradt tojásfehérjét verd fel 1 evőkanál hideg vízzel. Minden kiflit kenj be vele, majd szórd meg durva sóval és szezámmaggal.

A fekete-fehér csavart kiflit felszolgálhatod uzsonnának vagy italok mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc