Arancini hozzávalók:
0,45 kg kerek szemű rizs
1 tojás
1 tojássárgája
0,05 kg reszelt parmezán
Hús
25 mg száraz szarvasgomba
0,1 l olívaolaj
1,3 dkg darált hús
0,3 dkg nyers sonka
0,3 dkg paradicsom szósz
0,1 l fehér bor
3 mg csombor
0,5 dkg petrezselyem
2 mg bors
2 mg só
Bunda
0,5 kg liszt
2 tojás
10 dkg kenyérmorzsa
Arancini elkészítése:
Mosd meg a tojásokat, fertőtlenítsd majd mosd újra tiszta vízzel. Egy tojásnak válaszd szét a sárgáját a fehérjétől. Mosd meg a száraz szarvasgombát és darabold fel.
Pucold meg a hagymát, mosd meg és aprózd fel.
Takarítsd meg a petrezselymet és aprítsd fel.
Válogasd ki a rizst, mosd meg és főzd 20 percig sós vízben. Mikor megfőtt, öntsd le a levét és hagyd kihűlni. A kihűlt rizsbe keverj bele egy egész tojást, a tojás sárgákat és a parmezánt, és készíts összeálló masszát.
A hagymát és a gombát párold 2-3 percig meleg olajban, add hozzá a húst és pirítsd 2-3 percig. Tedd bele a sonkát, a paradicsomszószt, a bort, a csombort és a borsot, majd kevergesd a tűzön 5 percig, amíg elissza a levét.
Add hozzá a petrezselymet és hagyd kihűlni.
Gyúrj 20 gombócot a rizsből, a közepébe pedig tedd bele a hússzószt.
Gömbölyítsd meg a gombócokat, forgasd meg lisztben, a felvert tojásban, kenyérmorzsában és hagyd állni 1 órát a hűtőben. Süsd meg 3-4 perc alatt forró olajban, ezután le kell csorgatni róla az olajat.
Tálalásig tartsd melegen.
0 hozzászólás