Arancini hozzávalók:

0,45 kg kerek szemű rizs

1 tojás

1 tojássárgája

0,05 kg reszelt parmezán

Hús

25 mg száraz szarvasgomba

0,1 l olívaolaj

1,3 dkg darált hús

0,3 dkg nyers sonka

0,3 dkg paradicsom szósz

0,1 l fehér bor

3 mg csombor

0,5 dkg petrezselyem

2 mg bors

2 mg só

Bunda

0,5 kg liszt

2 tojás

10 dkg kenyérmorzsa

Arancini elkészítése:

Mosd meg a tojásokat, fertőtlenítsd majd mosd újra tiszta vízzel. Egy tojásnak válaszd szét a sárgáját a fehérjétől. Mosd meg a száraz szarvasgombát és darabold fel.

Pucold meg a hagymát, mosd meg és aprózd fel.

Takarítsd meg a petrezselymet és aprítsd fel.

Válogasd ki a rizst, mosd meg és főzd 20 percig sós vízben. Mikor megfőtt, öntsd le a levét és hagyd kihűlni. A kihűlt rizsbe keverj bele egy egész tojást, a tojás sárgákat és a parmezánt, és készíts összeálló masszát.

A hagymát és a gombát párold 2-3 percig meleg olajban, add hozzá a húst és pirítsd 2-3 percig. Tedd bele a sonkát, a paradicsomszószt, a bort, a csombort és a borsot, majd kevergesd a tűzön 5 percig, amíg elissza a levét.

Add hozzá a petrezselymet és hagyd kihűlni.

Gyúrj 20 gombócot a rizsből, a közepébe pedig tedd bele a hússzószt.

Gömbölyítsd meg a gombócokat, forgasd meg lisztben, a felvert tojásban, kenyérmorzsában és hagyd állni 1 órát a hűtőben. Süsd meg 3-4 perc alatt forró olajban, ezután le kell csorgatni róla az olajat.

Tálalásig tartsd melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc