Lazac fasírt hozzávalók:
800 g lazac
2 babérlevél
1 csokor friss kapor
500 ml tej
600 g újburgonya
1 citrom leve
4 evőkanál majonéz
1 teáskanál dijoni mustár
4 evőkanál kapribogyó
liszt
Lazac fasírt elkészítése:
Tedd a lazacot főni a tejjel, babérlevéllel és néhány kaporlevéllel. Amikor elkezd főni a tej (ami be kell fedje a halat), hagyd még 4 percig lassú lángon, majd tedd félre. Hagyd még állni 5 percig, majd vedd ki a halat egy tányérra és törd össze villával.
Főzd meg a burgonyakockákat sós vízben, mint a püréhez. Amikor kész, szűrd le, hagyd állni 10 percig, majd törd össze ezt is és add hozzá a citromlevet, majonézt, mustárt, kapribogyót, sót és borsot, ízlésed szerint.
Keverd össze a kezeddel a lazacot a pürével, majd formázz fasírtokat a kezeddel, a liszttel beszórt munkafelületen. Forgasd meg felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd süsd forró olajban, amíg aranysárgák lesznek. Szedd ki őket egy nedvszívó papírra.
0 hozzászólás