Lazac fasírt hozzávalók:

800 g lazac

2 babérlevél

1 csokor friss kapor

500 ml tej

600 g újburgonya

1 citrom leve

4 evőkanál majonéz

1 teáskanál dijoni mustár

4 evőkanál kapribogyó

liszt

Lazac fasírt elkészítése:

Tedd a lazacot főni a tejjel, babérlevéllel és néhány kaporlevéllel. Amikor elkezd főni a tej (ami be kell fedje a halat), hagyd még 4 percig lassú lángon, majd tedd félre. Hagyd még állni 5 percig, majd vedd ki a halat egy tányérra és törd össze villával.

Főzd meg a burgonyakockákat sós vízben, mint a püréhez. Amikor kész, szűrd le, hagyd állni 10 percig, majd törd össze ezt is és add hozzá a citromlevet, majonézt, mustárt, kapribogyót, sót és borsot, ízlésed szerint.

Keverd össze a kezeddel a lazacot a pürével, majd formázz fasírtokat a kezeddel, a liszttel beszórt munkafelületen. Forgasd meg felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd süsd forró olajban, amíg aranysárgák lesznek. Szedd ki őket egy nedvszívó papírra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc