Hallal töltött paprika bundában hozzávalók:
kápia-paprikák
halfilé
vaj
liszt
tej
tejföl
méz
olaj
Hallal töltött paprika bundában elkészítése:
A paprikákat megmossuk, magjától megtisztítjuk.
A halakat apróra vágjuk.
Bechamel mártást készítünk vajból, lisztből és tejből, amíg fő, folyamatosan kavargatjuk, hogy sima legyen. A kész szószból két evőkanálnyit félreteszünk.
A halat hozzákeverjük a mártáshoz, sóval, borssal fűszerezzük. Ezután habzsákba tesszük és megtöltjük a paprikákat. Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.
A töltött paprikákat liszttel és tojással panírozzuk, majd forró olajban megsütjük mindkét oldalukat. Szalvétára tesszük, hogy ne maradjanak olajosak.
A félretett krémet simára keverjük tejföllel és egy kiskanál mézzel. Ezt a mártást öntjük a töltött paprikákra. Apróra vágott petrezselyemlevéllel díszítjük. Salátával fogyasztjuk.
0 hozzászólás