Tonhallal töltött avokadó hozzávalók:

½  fej hagyma

200 g tonhalkonzerv

½ dl sűrű tejföl

½ dl majonéz

só, bors

4 salátalevél

1 paradicsom

1 keményre főzött tojás

2 nagyobb avokadó

limelé vagy citromlé

olajbogyó

petrezselyem

Tonhallal töltött avokadó elkészítése:

Aprítsd fel a hagymát. Szűrd le a halról a levet/olajat. Keverd össze a hagymával, a tejföllel, a majonézzel és sózd, borsozd ízlés szerint.

A salátaleveleket helyezd 4 tányérra. A paradicsomot és a főtt tojást vágd négybe.

Vágd félbe az avokadókat, szedd ki a magvait és hámozd meg. Kend be az avokadó szeleteket citromlével vagy limelével, hogy ne feketedjenek meg.

Minden salátalevélre tegyél egy fél avokadót. Tedd rá a tölteléket, díszítsd paradicsommal, tojással, olajbogyóval, petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc