Római tálban készült töltött káposzta hozzávalók:
vegyes darált hús (sertés és marha)
5 db gomba
100 g rizs
2-3 répa
2 vöröshagyma
1 darab póréhagyma
paradicsomkonzerv
zöldfűszer
gyömbér
só, bors
Római tálban készült töltött káposzta elkészítése:
Elsőként kimossuk a tálat, és egy órán át langyos vízben áztatjuk.
A hagymát a póréhagymával megpároljuk, hozzáadjuk az apróra reszelt répát.
Külön edényben megpároljuk a kockákra vágott gombát, majd hagyjuk kihűlni.
A húst hozzákeverjük a hagyma, rizs, tojás, kockára vágott paradicsom, apróra vagdalt zöldfűszerek keverékéhez, majd hozzáadjuk a gombát, és ízlés szerint fűszerezzük.
Megtöltjük a káposztaleveleket.
A tálat kibéleljük káposztalevelekkel, aprókáposztával, gyömbérrel és valamilyen füstölt hússal vagy szalonnával.
A káposztákat 2-3 sorban helyezzük el.
A tetejére ismét aprókáposztát, paradicsomkarikákat, gyömbért és sűrített paradicsomot teszünk.
Meleg vizet öntünk köré, majd 4-5 órára kis lángú sütőbe helyezzük.
A római tálban készült töltött káposzta receptet raducristina ajánlotta.
0 hozzászólás