Sajttal töltött zöldség fasírt hozzávalók:
2 burgonya
1 sárgarépa
1 fehér retek
petrezselyem
tojás
kapor
2-3 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
liszt
só, bors
őrölt paprika
sajt
Sajttal töltött zöldség fasírt elkészítése:
A burgonyát, a sárgarépát és a fehér retket megreszeljük, majd jól lecsorgatjuk a levét.
Egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a sót, az őrölt paprikát, 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, az apróra vágott kaprot és a petrezselymet és ízlés szerint fokhagymát.
Jól összekeverjük majd nedves kézzel kis rudacskákat formálunk aminek a közepére egy darab sajtot teszünk.
Megforgatjuk lisztben, felvert tojásban majd zsemlemorzsában.
Forró olajban sütjük amíg meg nem pirul minden oldala.
A sajttal töltött zöldség fasírt melegen és hidegen is tálalható.
A fasírt receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás