Meggyes kalács-rózsa hozzávalók:

220 ml langyos tej

30 g friss élesztő

400 g liszt

120 g cukor

1 csipetnyi só

60 g olvasztott vaj

2 tojás

1 üveg meggy (600-700 g)

4 kiskanál porcukor

1 tojás sárgája

Meggyes kalács-rózsa elkészítése:

Az élesztőt add 200 ml langyos tejhez (a maradék 20 ml tejet tedd félre), majd a lisztből 50 grammot, a cukorból pedig 1 kanálnyit adj hozzá ehhez, keverd össze és tedd meleg helyre kelni.

Időközben a meggyet csorgasd le.

A maradék lisztet öntsd egy tálba, adj hozzá 75 g cukrot, egy csipet sót, a megolvasztott vajat, a 2 egész tojást és a kovászt. Keverd jól össze és tehetsz még hozzá 2 maréknyi lisztet, ha nem áll eléggé össze.

Ezután fedd le a tálat valamivel és tedd meleg helyre kelni.

Ha megkelt, tedd lisztezett asztalra és gyúrd újból össze, de ne erősen.

Nyújtsd téglalap alakúra (kb 45×50 cm).

Szórd rá a 4 kiskanál porcukrot, majd a jól lecsorgatott meggyet.

Tekerd fel, de ne túl szorosra, majd vágd fel 12 egyenlő részre.

A darabokat tedd a vágott részükkel felfelé vajazott-lisztezett formába (a forma oldala legyen eltávolítható).

A maradék 20 ml tejet kavard össze egy tojás sárgájával és ezzel kend meg a darabkákat. Szórj rájuk 40 gr cukrot.

Tedd 45-55 percre 175 fokra előmelegített sütőbe ( 40 perc után ellenőrizd).

Miután kivetted a tésztát a sütőből, és jól kihűlt, vedd le a forma szélét.

A tészta nagyon finom, omlós lesz.

Ne tegyél plusz cukrot, elég édes lesz.

 

A meggyes rózsa receptjét Pocahontas ajánlotta

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc