Halas vöröslencse hozzávalók:
250 g vöröslencse
4-5 db hal
500 ml zöldségleves
1 hagyma
1-2 citrom
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor zöld kapor
1 babérlevél
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Halas vöröslencse elkészítése:
A lencsét mosd meg több vízben is, majd tedd oda főni a fokhagymával, babérlevéllel, sóval és egy kis borssal.
Főzd meg a halat is a zöldséglevesben, alacsony lángon.
Mikor a lencse főni kezd, add hozzá a felaprózott hagymát, majd hagyd főni további 10 percig.
Amíg a hozzávalók főnek, készíts egy tálcát, amelynek az alját szórd meg felaprózott pertezselyemmel.
Óvatosan vedd ki a halat, és helyezd el a petrezselymen.
A halra öntsd rá a megfőtt lencsét.
Facsarj rá egy citromot, és locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal.
Hagyd pár percig, hogy az ízek összekeveredjenek, majd rakd ki tányérokba.
Díszítsd felaprózott kaporral és pár szelet citrommal.
A halas vöröslencse receptet droopina ajánlotta.
0 hozzászólás