Töltött pisztráng hozzávalók:
1 pisztráng
1 csésze főtt rizs
3 kisebb paradicsom
3 szárított paradicsom
1 kisebb hagyma
1 szelet gyömbér
50 g fenyőmag
szeletelt mandula
néhány evőkanál olívaolaj
Provence fűszerkeverék
só, bors
Töltött pisztráng elkészítése:
A felaprózott hagymát párold meg 2 evőkanál olívaolajban.
Mikor üveges lesz, és kicsit megpirult a széle, add hozzá az apróra vágott gyömbért. Keverd jól össze, tedd félre, és fedd le.
Egy edényben keverd össze a rizst, a friss, szárított, felaprózott paradicsomot, a fenyőmagvakat, a pirított mandulákat, a párolt hagymát, a Provence fűszerkeveréket, sót és borsot.
A halat helyezd el egy alufólián vagy sütőpapíron, majd töltsd meg a rizses keverékkel. Locsold meg olajjal, és csomagold össze.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül.
Salátával és citrommal szolgáld fel.
A töltött pisztráng receptet Roxana ajánlotta.
0 hozzászólás