Vidám előétel falatkák hozzávalók:

1 csomag „mini toast” vagy „bake rolls”

200 g krémsajt

100 g sajt

100 g füstölt/marinált lazac

1 db pirospaprika

1 marék darált mandula, és néhány mandulapehely a díszítéshez

1 kötés petrezselyemzöld

1 kötés kapor

1 db kisebb paradicsom a díszítéshez

só, bors, egyéb fűszerek, fűszerkeverékek – ízlés szerint

Vidám előétel falatkák elkészítése:

A krémsajtot elkeverjük a reszelt sajttal, a felaprított kaporral és a fűszerekkel.

Kezdetben csak egy kevés fűszert teszünk bele, később még adhatunk hozzá – ízlés szerint.

A petrezselyemzöldet apróra, a paprikát kis kockákra vágjuk.

Vesszük a kenyérszeletekéket, és mindegyikre teszünk az elkészített sajtkrémből, majd megszórjuk zöldfűszerrel, paprikával vagy darált mandulával.

Néhány szeletkére kevesebb krém kerül, ezekre felcsavart lazaccsíkokat teszünk.

A paradicsomot vízszintesen bevágjuk úgy, hogy olyan legyen, mintha szája lenne.

Ezután a „szájába” egy teáskanál krémet teszünk.

Azért, hogy ne guruljon le tálról, a paradicsomot egy kis krémre helyezzük.

 

Az lazacos előétel receptet IriA ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc