Vidám előétel falatkák hozzávalók:
1 csomag „mini toast” vagy „bake rolls”
200 g krémsajt
100 g sajt
100 g füstölt/marinált lazac
1 db pirospaprika
1 marék darált mandula, és néhány mandulapehely a díszítéshez
1 kötés petrezselyemzöld
1 kötés kapor
1 db kisebb paradicsom a díszítéshez
só, bors, egyéb fűszerek, fűszerkeverékek – ízlés szerint
Vidám előétel falatkák elkészítése:
A krémsajtot elkeverjük a reszelt sajttal, a felaprított kaporral és a fűszerekkel.
Kezdetben csak egy kevés fűszert teszünk bele, később még adhatunk hozzá – ízlés szerint.
A petrezselyemzöldet apróra, a paprikát kis kockákra vágjuk.
Vesszük a kenyérszeletekéket, és mindegyikre teszünk az elkészített sajtkrémből, majd megszórjuk zöldfűszerrel, paprikával vagy darált mandulával.
Néhány szeletkére kevesebb krém kerül, ezekre felcsavart lazaccsíkokat teszünk.
A paradicsomot vízszintesen bevágjuk úgy, hogy olyan legyen, mintha szája lenne.
Ezután a „szájába” egy teáskanál krémet teszünk.
Azért, hogy ne guruljon le tálról, a paradicsomot egy kis krémre helyezzük.
Az lazacos előétel receptet IriA ajánlotta.
0 hozzászólás