Bélszín sajtmártással hozzávalók:

400 g marhabélszín

100 g márványsajt

1 teáskanál keményítő

70 ml nem édesített tejszín

2 evőkanál Worcester szósz

2 db friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikomlevél

2 db sárgarépa

2 db burgonya

1 db cukkíni

Bélszín sajtmártással elkészítése:

A burgonyát és a sárgarépát párolni tesszük.

A bélszínről egy éles késsel eltávolítjuk a faggyút és a hártyát, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

A csíkokat több csoportra oszthatjuk, és csoportonként konyhai cérnával összeköthetjük azokat, majd Worcester szószt adunk hozzájuk.

A cukkinit felszeleteljük és kevés olajban, egy serpenyőben megsütjük.

Egy felhevített serpenyőbe tesszük a húsdarabokat, s egyik oldalukon 3, míg a másik oldalukon 2 percig sütjük.

Egy másik edényben tűz fölött jól elkeverjük a sajtot, a tejszínt, és az előzőleg egy kanál hideg vízben feloldott keményítőt.

Végül hozzáadjuk a bazsalikomlevelet.

Annak függvényében, hogy mennyire sós a sajt és a belőle készített szósz, megsózhatjuk a húsokat.

Ízlés szerint helyezzük el a tányéron a húst és a zöldségeket. Ezután a húsra ráöntjük a szószt, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

A sajtmártásos bélszín receptet IriA ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc