Bélszín sajtmártással hozzávalók:
400 g marhabélszín
100 g márványsajt
1 teáskanál keményítő
70 ml nem édesített tejszín
2 evőkanál Worcester szósz
2 db friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikomlevél
2 db sárgarépa
2 db burgonya
1 db cukkíni
Bélszín sajtmártással elkészítése:
A burgonyát és a sárgarépát párolni tesszük.
A bélszínről egy éles késsel eltávolítjuk a faggyút és a hártyát, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A csíkokat több csoportra oszthatjuk, és csoportonként konyhai cérnával összeköthetjük azokat, majd Worcester szószt adunk hozzájuk.
A cukkinit felszeleteljük és kevés olajban, egy serpenyőben megsütjük.
Egy felhevített serpenyőbe tesszük a húsdarabokat, s egyik oldalukon 3, míg a másik oldalukon 2 percig sütjük.
Egy másik edényben tűz fölött jól elkeverjük a sajtot, a tejszínt, és az előzőleg egy kanál hideg vízben feloldott keményítőt.
Végül hozzáadjuk a bazsalikomlevelet.
Annak függvényében, hogy mennyire sós a sajt és a belőle készített szósz, megsózhatjuk a húsokat.
Ízlés szerint helyezzük el a tányéron a húst és a zöldségeket. Ezután a húsra ráöntjük a szószt, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
A sajtmártásos bélszín receptet IriA ajánlotta.
0 hozzászólás