Sonkás kifli hozzávalók:

150 ml tej

1 kiskanál cukor

3 tojás

6 evőkanál olaj

1 csomag száraz élesztő

1 csipet só

500 g liszt

sonka vagy párizsi

kömény

Sonkás kifli elkészítése:

A lisztet megszitáljuk és egy tálba tesszük. Egy lyukat csinálunk a közepére amibe beleöntjük a langyos tejben feloldott cukrot és élesztőt, sót, 2 tojást és az olajat.

Meggyúrjuk a tésztát és hagyjuk, hogy a duplájára nőjön.

Miután megnőtt, a tésztát kinyújtjuk és háromszögű formákat vágunk ki  belőle, amit felvert tojással megkenünk (a tojás meg van sózva és borsozva).

Mindegyik háromszög formára elhelyezünk egy sonka vagy egy párizsi darabot, majd feltekerjük és kifli formát adunk neki.

A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk köménymaggal.

Olajozott tepsibe tesszük és körülbelül 25 percig sütjük (míg szépen meg nem pirul).

 

A sonkás kifli receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc