Tökfasírt hozzávalók:
4 db közepes tök
1 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál zöld fűszer
tojás nagyságú vízben áztatott és jól kicsavart kenyér
2 evőkanál zsír
1 db apróra vágott párolt hagyma
só, bors
zöld saláta vagy paradicsom
Tökfasírt elkészítése:
A tököket meghámozzuk, megmossuk és megfőzzük. Legalább egy órát szűrőben hagyjuk, amíg a víz lecsorog róla, aztán megdaráljuk.
Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojást, a lisztet, a vizes kenyeret, sót, borsot, a zöld fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
Evőkanálnyi masszát teszünk a forró olajba és mindkét felét megsütjük.
Tányérra helyezzük.
A tökfasírtot zöld salátával vagy paradicsommal díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás