Tökfasírt hozzávalók:

4 db közepes tök

1 tojás

2 evőkanál liszt

1 evőkanál zöld fűszer

tojás nagyságú vízben áztatott és jól kicsavart kenyér

2 evőkanál zsír

1 db apróra vágott párolt hagyma

só, bors

zöld saláta vagy paradicsom

Tökfasírt elkészítése:

A tököket meghámozzuk, megmossuk és megfőzzük. Legalább egy órát szűrőben hagyjuk, amíg a víz lecsorog róla, aztán megdaráljuk.

Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojást, a lisztet, a vizes kenyeret, sót, borsot, a zöld fűszereket, majd jól összedolgozzuk.

Evőkanálnyi masszát teszünk a forró olajba és mindkét felét megsütjük.

Tányérra helyezzük.

A tökfasírtot zöld salátával vagy paradicsommal díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc