Citromos-mandulás muffin hozzávalók:
2 alaposan megmosott citrom
3 tojás
15 dkg őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
15 dkg cukor
Citromos-mandulás muffin elkészítése:
A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntötünk rájuk amennyi ellepte őket.
Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon forraljuk a gyümölcsöket. Ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kell még további harminc perc hogy kezelhető hőmérsékletűvé hűljenek.
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, közben elkészítjük a tésztát.
A citomokat félbevágjuk, a magokat egy kés hegyével kipiszkáljuk belőlük, és a mag nélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágjuk. (héjával együtt!)
Elővesszük a késes betétű robotgépet, és máris beletehetjük a citomdarabokat.
Ehhez jönnek a tojások, és addig keverjük, míg szinte sima massza lesz belőle.
Maradhatnak benne helyenként kis citomhééjdarabkák de azok nagyon finomak lesznek a kész muffinokban.
Hozzászórjuk még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport és cukrot, és megint jöhet a gép.
Ezzel kész van a tészta, és mehet a muffinformákba, majd a meleg sütőbe.
25-30 perc alatt sülnek meg, és több napig nagyon finomak.
0 hozzászólás