Gesztenyés-csokis muffin hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

25 dkg gesztenyemassza

10 dkg puha vaj

2 evőkanál rum

2 evőkanál baracklekvár

5 dkg cukor

3 tojás

1 csipetnyi só

5 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

A tetejére

tejszínhab

őrölt fahéj

Gesztenyés-csokis muffin elkészítése:

A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.

A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.

A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral.

A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk.

Előmelegített sütőben 175°C-on sütjük kb. 30 percig.

Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc