Friss reggeli muffin hozzávalók:

Hozzávalók:

2 csésze liszt

2 teáskanál szódabikarbóna

½ teáskanál só

½ csésze mazsola

½ csésze kókuszreszelék

3 nagy tojás

2 teáskanál vanília aroma

1 ¼ csésze cukor

2 csésze reszelt sárgarépa

2 teáskanál fahéj

½ csésze apróra vágott dió/mogyoró

1 alma reszelve

1 csésze olaj

Friss reggeli muffin elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval, a kókuszreszelékkel, a mazsolával, a fahéjjal és a dióval.

A tojások sárgáját a cukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát és az almát, végül belekeverjük a lisztes keveréket.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a masszához adjuk.

A muffinformákat 2/3-ig töltjük, és 25-30 percig sütjük.

A tojásfehérjehab nem fog összetörni, ha először a habhoz adunk egy keveset a masszából, jól elkeverjük, majd ezt a fellazított masszát adjuk a többihez!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc