Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin hozzávalók:

12 darabhoz

15 dkg finomliszt

5 dkg krumplipehely

10 dkg reszelt sajt

½ teáskanál só

1 tojás

½ csomag szárított sütőélesztő (11 grammos franciából)

2 dl tej

1 dl tejföl

½ teáskanál cukor

3 evőkanál olaj

Töltelék:

4 szelet füstölt tarja

1 teáskanál mustár

1 teáskanál ketchup

1 evőkanál tejföl

½ evőkanál vaj

1 db pici vöröshagymának a negyede

pici só, bors

Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin elkészítése:

A tejet összelangyosítjuk a tejföllel, belekeverjük az élesztőt, a pici cukrot, és félretesszük.

Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a krumplipelyhet, sót, kb. 6 dkg reszelt sajtot ( a többi a tetejére lesz majd).

Amikor az élesztő egy kicsit már felfutott, hozzáadjuk a felhabosított tojást és az olajat.

A 2 tál tartalmát összekeverjük fakanállal. Félretesszük, amíg megcsináljuk a tölteléket.

A töltelék hozzávalóit beletesszük a turmixgépbe, és összeturmixoljuk.

Ezután kivajazzuk a muffinsütő mélyedéseit, félig megtöltötjük a tésztával, rá egy teáskanálnyi sonkatöltelék, és befedjük egy másik adag tésztával, megszórjuk sajttal, és hagyjuk még egy picit (kb. 10 percet) kelni.

Addig bemelegítjük a sütőt 200°C-ra, betesszük sülni (5 perc 200 fokon, utána lecsökkentjük 150 fokra és kb. még 15 percet sütötjük így).

A tölteléket lehet pépesre is turmixolni, de hagyhatunk kis darabkákat is benne a tarjából.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc