Marcipános-mandulás muffin hozzávalók:

15 dkg vaj

2 tojás

8 dkg cukor

1 csomag vaníliáscukor

10 dkg őrölt mandula

1,5 dl tejszín

kiskanál mandula aroma

20 dkg liszt

1 teáskanál szárított élesztő

1 rúd marcipánmassza (20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva)

Marcipános-mandulás muffin elkészítése:

A sütőt előmelegítjük.

A vajat habosra keverjük a tojássárgákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és a mandula aromát.

A lisztet elkeverjük a mandulával és az élesztővel.

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk.

A vajas masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot.

A masszát a muffinformába kanalazzuk, mindegyik közepébe nyomunk egy-egy marcipándarabkát, és hagyjuk fél órát pihenni, hogy az élesztő kifejthesse a hatását.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc