Marcipános-mandulás muffin hozzávalók:
15 dkg vaj
2 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1,5 dl tejszín
kiskanál mandula aroma
20 dkg liszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 rúd marcipánmassza (20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva)
Marcipános-mandulás muffin elkészítése:
A sütőt előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük a tojássárgákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és a mandula aromát.
A lisztet elkeverjük a mandulával és az élesztővel.
A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk.
A vajas masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot.
A masszát a muffinformába kanalazzuk, mindegyik közepébe nyomunk egy-egy marcipándarabkát, és hagyjuk fél órát pihenni, hogy az élesztő kifejthesse a hatását.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
0 hozzászólás