Tojásmentes kávés-mazsolás muffin hozzávalók:

3 csésze liszt

2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

2 csésze kifőzött kávé

1 ½ csésze kristálycukor

½ csésze vaj

1 csésze mazsola

2 teáskanál fahéj

Tojásmentes kávés-mazsolás muffin elkészítése:

A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral.

Egy kisebb fazékban összekeverjük a kávét, a cukrot, a vajat, a mazsolát és a fahéjat, majd forrásig melegítjük, ezután szobahőmérsékletűre hűtjük.

A kávés masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket.

A tésztát a formákba töltjük, és 20-25 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc