Duplán csokis muffin hozzávalók:
¼ csésze vaj vagy margarin
1/3 csésze + 2 evőkanál cukor
2 tojás
¾ csésze tej
1 teáskanál mandula aroma
1 teáskanál vanília aroma (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
1 ½ csésze liszt
½ csésze kakaópor (nem instant!)
1 evőkanál sütőpor
¼ teáskanál só
½ csésze (étcsokis) tortadara
Duplán csokis muffin elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk.
A cukrot és a vajat egy tálba tesszük, és mikróban 20-30 másodpercig melegítjük, amíg a vaj lágy lesz.
Jól elkeverjük egy fakanállal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a manula- és a vanília aromát.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót.
Ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, épp csak addig keverjük, míg jól összekeveredik a kettő.
Végül belekeverjük a tortadarát.
A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 15-20 percig sütjük.
Próbáljuk ki reggelire: tálaljuk melegen egy kis vajjal megkenve!
0 hozzászólás