Tönkölyös-almás muffin hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
12 dkg teljeskiörlésű tönköly liszt
3 dkg fehér tönköly liszt
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 nagy alma reszelve
Tönkölyös-almás muffin elkészítése:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinsűtőt kibéleljük papírral.
A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját.
A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát.
A tetejére tehetünk egy szelet almát díszités képpen.
A tésztát a muffinsütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.
0 hozzászólás