Black Shaolin tőkehal hozzávalók:
3 fekete tőkehal törzs
1 doboz sör (500 ml)
50 ml szója szósz
Black Shaolin tőkehal elkészítése:
A hal törzseket, a sörrel és a szója szósszal leöntve lassú tüzön 1-2 órányit főzzük. A legnehezebb azt kibírni, hogy ne essünk neki a lábasnak az első 15 perc fővés után, mikor ínycsiklandozó illatokat kezd árasztani.
Számítottam arra, hogy a hús szétfő. De kellemesen meglepődtem mikor láttam, hogy a hús kemény maradt, és az íze…az ellenálhatatlan volt. A kesernyés sör és a forrásban levő szója umami íze egy isteni kombinációt képez.
A szokásoknak ellentmondva, semmiféle fűszert nem használtam. Igaz, hogy szándékoztam, de az a kellemes illat, majd az az ellenállhatatlan íz meggyőzött arról, hogy ez szentségtörés lenne.
0 hozzászólás