Oregánós-ricottás csomók hozzávalók:

480 gr fehér liszt (4 csupor)

7 g száraz élesztő

360 ml langyos tej (1 ½ csupor)

¼ doboz ricotta sajt

2-3 evőkanál szárított oregánó

2 evőkanál vaj

1 tojás a csomók tetejére

Oregánós-ricottás csomók elkészítése:

Az élesztőt elkeverjük egy kis langyos tejjel, majd összegyúrjuk a liszttel, utána belekavarjuk az oregánót, ricottát és a puha vajat.

A keveréket a maradék tejjel tésztává gyúrjuk.

A tésztát kelni hagyjuk, amíg duplajára nem nő.

A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. A labdacsokat henger alakúra nyújtjuk és csomót kötünk rá.

A csomókat még egy kis ideig kelni hagyjuk, majd a felvert tojással jól megkenjük, és előmelegített sütőben, 215 fokon 16-17 percen át sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc