Sült csípőspaprika savanyúság hozzávalók:

2 kg nagy, húsos csípőspaprika

500 ml borecet

só ízlés szerint

Sült csípőspaprika savanyúság elkészítése:

Megsütöd a csípőspaprikákat úgy, mint a paprikát vagy a kápia paprikát, egy lemezen, vigyázva, hogy oda ne égjen.

Tisztítsd meg a megégett héjától. Rakd el befőttesüvegekbe, a száraival felfele. Az ecetet keverd össze sóval és öntsd fel vele a paprikákat úgy, hogy fedje el ezeket.

Nincs szükség sterilizálásra. Készen is van, ám sokkal finomabb, ha hagyod 1 hónapig a kamrában, hűvösön. Jobb íze lesz a paprikának és a levének is.

Minél nagyobb a paprika, annál könnyebb lesz tisztítani.

Savanyú levesekkel, töltött káposztával és sült húsokkal ajánlott.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 250 perc