Savanyított paprika káposztával töltve hozzávalók:
káposzta
sárgarépa
kakukkfű
oregánó
bazsalikom
mustármag
kapor szára
bors
babérlevél
Savanyított paprika káposztával töltve elkészítése:
A mennyiségeket szemre és ízlés szerint válaszd ki.
A káposzta ízesítéséhez használj kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot és pár darab kapor szárat, a száraz fajtából.
Keményítőként használd a mustármagokat.
Mosd meg és magvald ki a paprikákat, majd egy kiskanál segítségével távolítsd el az ereket.
A káposztát vágd fel kisebb darabokra. Használhatsz konyhai robotot is.
Reszeld bele a sárgarépát és keverd össze a kezeddel.
Hagyd pihenni 2 órát, hogy engedje ki a levét.
Szórj pár szem mustármagot a paprikákba.
Óvatosan töltsd meg őket a káposztával.
Tedd a paprikákat befőttes üvegekbe és öntsd fel sóoldattal. A sóoldatnál 1 evőkanál sót használj 1 liter vízhez.
Mindegyik üvegbe tegyél végül 1 babérlevelet és egy kis borsot.
0 hozzászólás