Ecetes uborka hozzávalók:

8 kg uborka
2 l ecet
4 l víz 
6 kanál só 
2 kanál méz 
szemes bors 
babérlevél
foghagyma 
torma 
500 g répa

Ecetes uborka elkészítése:

Mosd meg a kiválogatott uborkát (ne legyen sok magja és ne legyen sérült) és tedd vízzel teli üvegbe.

Hagyd állni pár órát, majd öntsd le róla a vizet és készítsd el a levet: keverj össze 2 liter ecetet 4 liter vízzel és főzd meg 6 kanál sóval.

Amikor forrni kezd, keverd bele a mézet és vedd le a tűzről. Szedd ki az uborkát az üvegekből, majd rakd vissza néhány gerezd foghagymával, répakarikákkal és a szemes borssal.

Hámozd meg a tormát, szeleteld fel hosszában, majd szurkáld az uborkák mellé.

Öntsd rá a forró ecetet, keverj hozzá egy kanál vagy egy csésze levest, hogy ne törjön el az üveg.

Hagyd állni másnapig, pótold ki a levet és zárd le az üvegeket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc