Házi csoki hozzávalók:
250 g sótlan vaj
50 ml víz
250 g cukor
100 g földimogyoró
150 g tejpor
50 g kakaó
Házi csoki elkészítése:
Egy nem túl nagy serpenyőben olvaszd fel a cukrot a vízben lassú tűzön folyamatosan kevergetve. Amikor kemény szirupot kapsz, önts bele egy kevés tejport és kakaót, majd kavard jól össze.
Ha már nem bírod kavarni a kanállal, mert túl kemény a massza, tedd bele a kockákra vágott vajat, keverd jól össze, majd add hozzá a maradék tejport és kakaót.
Kevergesd, kevergesd és kevergesd (ez nagyon fontos!!!), amíg sima krémet kapsz. Öntsd kivajazott tepsibe, igazgasd el simára, majd szurkáld bele a földimogyorót.
Hagyd 12 órát állni a hűtőben, majd szeleteld fel.
0 hozzászólás