Házi csokoládé hozzávalók:
2 csésze cukor
egy fél csésze kakaó
egy csésze tejpor
150 g vaj
egy citrom leve
100 g földimogyoró (sótlan)
3 kiskanál rum
Házi csokoládé elkészítése:
Aprítsd fel a mogyorót és pörköld pár percig a sütőben. Ezután keverd össze a kakaóval és a tejporral.
Olvaszd fel a cukrot egy csésze vízben, majd keverd habosra a vajjal és a citromlével.
Gőz fölött, folytonosan kavargatva főzd addig, amíg a cukor elolvad.
Keverd bele a tejporos kakaót és főzd még 10 perecet gőz fölött.
Amikor az edényt leveszed a tűzöl, keverd bele a rumot is.
Öntsd a masszát vajazott tepsibe és hagyd hűlni.
Másnap felszeletelheted a csokit.
0 hozzászólás