Házi csokoládé hozzávalók:

2 csésze cukor

egy fél csésze kakaó

egy csésze tejpor

150 g vaj

egy citrom leve

100 g földimogyoró (sótlan)

3 kiskanál rum

Házi csokoládé elkészítése:

Aprítsd fel a mogyorót és pörköld pár percig a sütőben. Ezután keverd össze a kakaóval és a tejporral.

Olvaszd fel a cukrot egy csésze vízben, majd keverd habosra a vajjal és a citromlével.

Gőz fölött, folytonosan kavargatva főzd addig, amíg a cukor elolvad.

Keverd bele a tejporos kakaót és főzd még 10 perecet gőz fölött.

Amikor  az edényt leveszed a tűzöl, keverd bele a rumot is.

Öntsd a masszát vajazott tepsibe és hagyd hűlni.

Másnap felszeletelheted a csokit.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc