Tejfölös sertéspaprikás spenótos gombóccal hozzávalók:

Tejfölös sertéspaprikás

600 g sertéshús

2 kisebb fej hagyma (vagy 1 nagyobb)

1 darab paprika

2 paradicsom

4 evőkanál étolaj

2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika

só, bors

2 dl tejföl +1 dl a tálaláshoz

1 evőkanál liszt

Spenótos gombóc

200 g főtt, pürésített spenót

400 g liszt (én fehér- és teljes kiőrlésű lisztkeverékét használtam)

2 tojás

200 ml tej (a liszt minőségének függvényében lehet, hogy több tejre lesz szükség)

2 evőkanál olaj

Tejfölös sertéspaprikás spenótos gombóccal elkészítése:

Tejfölös sertéspaprikás

A húst megmossuk, majd szárazra töröljük, eltávolítjuk a zsír- és bőrdarabkákat, apróra felkockázzuk (kb. 3 cm-es darabokra).

A hagymát megpucoljuk és a paprikával együtt felaprózzuk. A paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.

A hagymát az olajban üvegesre pirítjuk, majd, miután az egészet levettük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsot, sót, majd az egészet felöntjük 50 ml vízzel és visszatesszük a tűzre.

A hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 percig főzzük.

Ezután kerül bele a hús és az apróra vágott paprika. Mindezt jól összekeverjük, majd lefedjük, és kis lángon addig főzzük, amíg a sertéshús meg nem puhul.

Ha a hús és a zöldségek leve nem elegendő ahhoz, hogy az egész összefőjön, adhatunk hozzá vizet, de lehetőleg ne töltsünk 50 ml-nél többet.

Miután megfőtt a hús, a lisztet, a tejfölt és 100 ml vizet jól elkeverünk egymással, hogy csomómentes legyen.

A habarással felöntjük a zöldséges-húsos paprikás mártást és közepes tűzön 3-5 percig főzzük.

Spenótos gombóc

A vizet főni tesszük.

A lisztet egy tálba töltjük, a közepébe beletörjük a 2 tojást, a tejet és a spenótot. Jól összekeverjük.

Amikor a víz felforr, tegyünk hozzá egy kávéskanál sót, majd egy evőkanál segítségével szaggassunk gombócokat a keverékből, melyeket addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére.

Miután megfőttek, szedjük ki, csöpögtessük le és helyezzük őket egy tálba, majd öntsük rá a két kanál olajat, és az egészet vegyítsük össze.

Miután a tejfölös sertéspaprikást levesszük a tűzről, egy mély lábosban tálaljuk, a tetejére pedig rátöltjük a maradék 1 dl tejfölt (ezt közvetlen tálalás előtt kell hozzáadni, addig is tároljuk meleg helyen).

A spenótos gombócot a paprikás mellé tálaljuk, körítésnek, vagy esetleg más ételek mellé, tetszés szerint.

 

A receptet nenearadu ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc