Karamellizált ananász hozzávalók:

1 jó érett ananász

méz ízlés szerint

fahéj

tejszínhab

Karamellizált ananász elkészítése:

Hámozd meg az ananászt, vágd fel négy részre és szedd ki a közepét.

Helyezd tányérra, öntsd le mézzel és hintsd meg fahéjjal, hogy finomabb legyen.

Takard le alufóliával és rakd hűtöbe körülbelül fél órát. Ez alatt verd fel a tejszínhabot, amit édesíts egy kevés mézzel.

Kend be a grillsütőt néhány csepp olajjal, melegítsd fel és süsd pár percig az ananászt.

Locsold meg párszor azzal a lével, ami az edényben maradt, hogy szép színt kapjon.

Fogyasszátok azonnal. Szervírozz mellé tejszínhabot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc