Lekváros kalács hozzávalók:

4 tojás

35 dkg liszt

egy kiskanál sütőpor

50 ml olaj (nem olíva olaj)

10 dkg cukor

34 dkg lekvár

Lekváros kalács elkészítése:

A tojásokat és cukrot konyhai robottal, magas fokozaton addig kavargattam, míg habos lett és triplájára nőtt.

Ezután kisebb fokozatra tettem, és hozzáadtam lassan, mint a majonézhez az olajat, majd egy-egy kanál lekvárt, végül a lisztet, szintén kanalanként.

Szilikonos kuglóf formába tettem a masszát és egy órán át sütöttem 180 fokon. Az sütési idő változhat a sütőtől és a formától függően.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc