Rumos-mazsolás keksz hozzávalók:

3 tojás

150 g vaj

150 g cukor

150 g liszt

150 g mazsola

4 evőkanál rum

Rumos-mazsolás keksz elkészítése:

Tedd a kiválogatott és megmosott mazsolát és a rumot 30 percre egy csészébe.

A vajat és a cukrot kavard habossá, majd, folyamatos kevergetés mellett (fakanállal), sorban add hozzá a tojásokat, lisztet és végül a mazsolát.

Egy kanalat használva tegyél kis gombócokat egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Hagyj több helyet köztük, ugyanis a melegtől nőni fognak.

Tedd a tepsit a közepes hőfokú sütőbe, hogy megbarnuljanak a kekszek.

Egy kés segítségével vedd ki a tepsiből a kekszeket, amikor még melegek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc