Diós keksz hozzávalók:
4 közepes nagyságú burgonya
150 g liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
125 g (25 darab dió) mozsárban összetört dióbél
2 tojás
fél kis tasak fehéj
citromhéj
késhegynyi szódabikarbonát
Diós keksz elkészítése:
A burgonyát sütőben megsütjük, héjától megtisztítjuk, majd húsdarálón átnyomjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a burgonyapürét, a diót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbonátot, és 100 g lisztet és jól összegyúrjuk.
A maradék liszttel megszórjuk a tésztát.
Rudat gyúrunk belőle, majd karikákra vágjuk.
Mindegyik karikát lisztbe forgatjuk és kezünkkel formázzuk keksz alakúra.
Kizsírozott tepsiben kb 30 percig sütjük. Ebből a mennyiségből kb 26 darab keksz lesz.
0 hozzászólás