Mogyorós keksz hozzávalók:

10 csésze liszt

1 csomag margarin

2 evőkanál porcukor

50 g aprított (nem nagyon apró) mogyoró vagy dió

porcukor a megszóráshoz

Mogyorós keksz elkészítése:

A margarint megolvasztjuk gőz fölött (úgy, hogy tányérba tesszük, amelyet egy olyan edényre helyezünk, amelyben vizet forralunk).

Elkeverjük a lisztet a cukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a mogyorót vagy a diót, és tésztát gyúrunk belőle.

Diónyi nagyságú darabokat szakítunk belőle, és kézzel a kívánt formára alakítjuk, majd a tepsibe (sütőpapírra) helyezzük.

150 fokon 30 percig sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc