Dzsemes palacsinta hozzávalók:

1 csésze liszt

2 tojás

1 csésze tej

csipetnyi só

2 teáskanál cukor

2 teáskanál vaj vagy olaj

dzsem vagy lekvár

1 evőkanál olvasztott vaj a serpenyő kikenéséhez

Dzsemes palacsinta elkészítése:

Tedd a lisztet egy tálba, csinálj helyet a közepén és törd bele a tojásokat, add hozzá a sót, cukrot és tejet. Kavard jól össze egy villával, amíg összetörik az összes bög és adj még hozzá 2 teáskanál olvasztott vajat, folyamatosan kevergetve.

A tészta állaga olyan kell legyen, mint egy hígabb tejfölé. Hagyd pihenni egy órát.

Forrósíts fel egy nyeles serpenyőt, közepes lángon. Kend ki vajjal a serpenyőt, önts bele egy evőkanál tésztát és mozgasd gyorsan a serpenyő nyelét, hogy a tészta befedje az egész alját. Amikor kezd megbarnulni az egyik oldala, forgasd át a másikra.

Süsd meg az összes palacsintát és tedd őket egymásra egy tányérra. Keverd meg időnként a tésztát, hogy ne sűrűsödjőn be az alján. Ha mégis sűrű marad, hígíthatod tejjel.

A palacsinta nagyon vékony kell legyen, és 2 tojásból akár 20 darabot is süthetsz.

Amikor mind kész, töltsd meg őket dzsemmel vagy lekvárral, hajtsd be a széleket és göngyöld fel. Helyezd a palacsintákat egy tepsibe és tedd be sütőbe lefedve, hogy melegedjenek fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc