Dzsemes palacsinta hozzávalók:
1 csésze liszt
2 tojás
1 csésze tej
csipetnyi só
2 teáskanál cukor
2 teáskanál vaj vagy olaj
dzsem vagy lekvár
1 evőkanál olvasztott vaj a serpenyő kikenéséhez
Dzsemes palacsinta elkészítése:
Tedd a lisztet egy tálba, csinálj helyet a közepén és törd bele a tojásokat, add hozzá a sót, cukrot és tejet. Kavard jól össze egy villával, amíg összetörik az összes bög és adj még hozzá 2 teáskanál olvasztott vajat, folyamatosan kevergetve.
A tészta állaga olyan kell legyen, mint egy hígabb tejfölé. Hagyd pihenni egy órát.
Forrósíts fel egy nyeles serpenyőt, közepes lángon. Kend ki vajjal a serpenyőt, önts bele egy evőkanál tésztát és mozgasd gyorsan a serpenyő nyelét, hogy a tészta befedje az egész alját. Amikor kezd megbarnulni az egyik oldala, forgasd át a másikra.
Süsd meg az összes palacsintát és tedd őket egymásra egy tányérra. Keverd meg időnként a tésztát, hogy ne sűrűsödjőn be az alján. Ha mégis sűrű marad, hígíthatod tejjel.
A palacsinta nagyon vékony kell legyen, és 2 tojásból akár 20 darabot is süthetsz.
Amikor mind kész, töltsd meg őket dzsemmel vagy lekvárral, hajtsd be a széleket és göngyöld fel. Helyezd a palacsintákat egy tepsibe és tedd be sütőbe lefedve, hogy melegedjenek fel.
0 hozzászólás