Sütőben sült palacsinta baracklekvárral hozzávalók:

4 személyre

80 g liszt

200 ml tej

2 tojás + egy tojássárgája

egy késhegynyi só

egy késhegynyi cukor

vaj a sütéshez

Töltelék

200 g baracklekvár

60 g megtisztított és szeletekre vágott mandula

150 g tejszínhab

50 ml tejszín

30 ml rum

Sütőben sült palacsinta baracklekvárral elkészítése:

Az átszitált liszthez sót és cukrot keverünk. A közepén kialakított mélyedésbe beletörjük a tojásokat, és beletesszük a tojássárgáját. Fokozatosan elkeverjük a liszttel, a közepéről a széle felé. Mikor jól összedolgoztuk, hozzáadjuk lassan a tejet, folyamatosan keverve, nehogy megcsomósodjon.

Szobahőmérsékleten, 10 percet pihentetjük. Közben, egy teflon edényben, zsiradék nélkül, megpirítjuk a mandulát. Közepes lángon felforrósítjuk a baracklekvárt és hozzáadjuk a rumot.

Kettéosztjuk. Forró vajban, nyolc palacsintát sütünk. Mindegyiket megkenjük a rumos lekvárral, és mandulát szórunk rá, majd négybe hajtjuk. Egy hőálló üvegedénybe tesszük a palacsintákat úgy, hogy a sarkok középre kerüljenek és felhevítjük a sütőt.

Összekeverjük a tejszínhabot a tejszínnel. A palacsintákra töltjük. Rátesszük a másik adag rumos lekvárt és a maradék mandulát. 10 percre sütőbe tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc