Sütőben sült palacsinta baracklekvárral hozzávalók:
4 személyre
80 g liszt
200 ml tej
2 tojás + egy tojássárgája
egy késhegynyi só
egy késhegynyi cukor
vaj a sütéshez
Töltelék
200 g baracklekvár
60 g megtisztított és szeletekre vágott mandula
150 g tejszínhab
50 ml tejszín
30 ml rum
Sütőben sült palacsinta baracklekvárral elkészítése:
Az átszitált liszthez sót és cukrot keverünk. A közepén kialakított mélyedésbe beletörjük a tojásokat, és beletesszük a tojássárgáját. Fokozatosan elkeverjük a liszttel, a közepéről a széle felé. Mikor jól összedolgoztuk, hozzáadjuk lassan a tejet, folyamatosan keverve, nehogy megcsomósodjon.
Szobahőmérsékleten, 10 percet pihentetjük. Közben, egy teflon edényben, zsiradék nélkül, megpirítjuk a mandulát. Közepes lángon felforrósítjuk a baracklekvárt és hozzáadjuk a rumot.
Kettéosztjuk. Forró vajban, nyolc palacsintát sütünk. Mindegyiket megkenjük a rumos lekvárral, és mandulát szórunk rá, majd négybe hajtjuk. Egy hőálló üvegedénybe tesszük a palacsintákat úgy, hogy a sarkok középre kerüljenek és felhevítjük a sütőt.
Összekeverjük a tejszínhabot a tejszínnel. A palacsintákra töltjük. Rátesszük a másik adag rumos lekvárt és a maradék mandulát. 10 percre sütőbe tesszük.
0 hozzászólás