Citromos bakláva hozzávalók:

½ kg darált dió

1 csomag réteslap

olaj

cukor

vaníliás cukor

egy citrom

Citromos bakláva elkészítése:

Olajozd be a tepsit. Rakj bele egy réteslapot és szórd meg dióval. Helyezd rá a következő lapot, olajozd meg és hints be azt is dióval. A következő lapokkal is tégy hasonlóan.

Nyersen szeleteld fel és süsd 25 percet. Eközben készítsd el a szirupot: egy edényben főzz meg 3 pohár vízben 3 pohár cukrot és 2 vaníliás cukrot (2-3 rotyogás).

Miután levetted a tűzről, facsarj bele egy citromot. Amikor kisült a tészta, öntsd rá a szirupot. Eleinte sercegni fog, de ez nem baj. Kapcsold le a tüzet és tedd még be 15 percre a sütőbe, hogy a szirup jól beivódjon a tésztába.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc