Citromos bakláva hozzávalók:
½ kg darált dió
1 csomag réteslap
olaj
cukor
vaníliás cukor
egy citrom
Citromos bakláva elkészítése:
Olajozd be a tepsit. Rakj bele egy réteslapot és szórd meg dióval. Helyezd rá a következő lapot, olajozd meg és hints be azt is dióval. A következő lapokkal is tégy hasonlóan.
Nyersen szeleteld fel és süsd 25 percet. Eközben készítsd el a szirupot: egy edényben főzz meg 3 pohár vízben 3 pohár cukrot és 2 vaníliás cukrot (2-3 rotyogás).
Miután levetted a tűzről, facsarj bele egy citromot. Amikor kisült a tészta, öntsd rá a szirupot. Eleinte sercegni fog, de ez nem baj. Kapcsold le a tüzet és tedd még be 15 percre a sütőbe, hogy a szirup jól beivódjon a tésztába.
0 hozzászólás