Hájas tészta hozzávalók:

42 dkg liszt

2 tojássárgája

másfél evőkanál rum

másfél evőkanál tejföl

szobahőmérsékletű ásványvíz

28 dkg háj

3 evőkanál liszt

egy citromnak a leve

Hájas tészta elkészítése:

Az összetevőkből tésztát kell készíteni. Lehet dagasztani, sodrófával verni vagy a nyújtótáblához csapni. A hájat összekeverjük a 3 evőkanál lisztel és a citrom levével.

Három részre osztjuk. A tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk és a tetejére egyenletesen rákenjük a zsiradékot. Összehajtjuk és egy órán át hidegen tartjuk.

Ez a művelet elvégezzük háromszor. Pogácsák készítéséhez forró késsel vágjuk,  krémeseknek vékony lapokat nyújtunk.

Gyors tűznél sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc