Vajas tortalap hozzávalók:

250 g liszt

2 teáskanál citromlével elvegyített sütőpor

4 tojás

250 g vaj

250 g kristálycukor

3 evőkanál házi tej

egy csipetnyi só

Vajas tortalap elkészítése:

A vajat elkeverjük a cukorral. A tojássárgáját különválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgáját pedig a cukor-vaj keverékhez adagoljuk.

Ezután rászórjuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Végül a tejet is hozzáadjuk.

A keveréket egy tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük. (Akkor van kész, amikor egy fogvájót beleszúrunk, és az tisztán ki is jön, vagy az ujjunkkal benyomjuk a tortalap tetejét, és az visszanyeri formáját). Ezután kivesszük a sütőből, és 5 perc elteltével egy fémrácsra helyezzük. Eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

A tortalapot vízszintesen két részre osztjuk, és megtölthetjük tejszínnel, gyümölccsel, lekvárral, vagy bármilyen krémmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc