Kakaós, mákos, diós, kávés tortalapok mikróban hozzávalók:
4 tojás
8 evőkanál cukor
100 ml víz
6 evőkanál liszt
50 ml olaj
2 tasak vaníliás cukor
Kakaós, mákos, diós, kávés tortalapok mikróban elkészítése:
Egy edényben addig főzzük a vizet a cukorral, míg az teljesen feloldódik. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ráöntjük a forró szirupot.
Addig mixeljük, míg a hab a duplájára nő. Ekkor hozzáadjuk az olajat meg a tojássárgáját, majd folytonos keverés mellett rászórjuk a lisztet. A keveréket egy jénai tálba vagy egy mikróban használatos műanyag edénybe töltjük, amelynek az aljába egy sütőpapírt helyezünk.
Ezután az edényt fedő nélkül a mikróba helyezzük, majd a legmagasabb fokozaton 10 percig sütjük.
A recept alapján többféle tortalap is készíthető:
Kakaós tortalap: 2 evőkanál liszt helyett 2 evőkanál kakaót adunk hozzá;
Mákos tortalap: 2 evőkanál lisztet 4 evőkanál mákkal helyettesítünk;
Diós tortalap: 2 vagy 3 evőkanál lisztet 4-6 evőkanál őrölt dióbéllel pótolunk;
Kávés tortalap: a szirup készítésénél a vizet zaccmentes kávéra cseréljük, illetve 2 teáskanál instant kávét vagy kapucsinót adunk hozzá.
A tortalapot vízszintesen két vagy három rétegre vágjuk, a lapok közé bármilyen krémet tehetünk.
0 hozzászólás