Egyszerű túrós bukta hozzávalók:
Tészta
400 g liszt
2 tojás
3 evőkanál margarin
egy pohár tej
50 g élesztő
2 evőkanál cukor
egy kevés só
Töltelék
250 g édes tehéntúró
3 evőkanál cukor
2 tojás
reszelt citromhéj
Egyszerű túrós bukta elkészítése:
Készíts kovászt a langyos tejből, cukorból és élesztőből, majd adj hozzá lisztet, amíg egy tejföl állagú keveréket kapsz. Szórd meg liszttel és tedd melegre, hogy nőjön.
Keverd össze a többi hozzávalót (a margarinon kívül) a kovásszal és gyúrd, amíg a tészta elválik a táltól. Most add hozzá az olvasztott margarint (vagy olajat), gyúrd tovább és hagyd megint egy kicsit kelni. Közben készítsd el a tölteléket: törd össze a túrót egy villával, keverd bele a búzadarát, cukrot, citromhéjat, tojássárgákat és a habbá vert fehérjéket.
Nyújts lapot a megnőtt tésztából (kb. 0,5 cm) és vágd fel négyzetekbe. Tegyél tölteléket a közepükbe, és egyesítsd középen a sarkokat. Helyezd a túrós buktákat egy olajjal kikent tepsibe és hagyd melegen, hogy nőjenek. Kend meg őket felvert tojással és süsd meg alacsony hőfokon.
0 hozzászólás